SelfnessYOGA Akadémia

A SelfnessYOGA® Akadémia egyrészt azzal a céllal jött létre, hogy a jógaoktató képzésein keresztül lehetőséget teremtsen mindazok számára, akik mélyebben szeretnék megismerni a jóga világát és tervezik oktatni annak gyakorlatait, valamint életvezetési formáit. Másrészt célja, hogy a végzett jógaoktatókon keresztül minél több emberhez eljuttassa ezen jóga gyakorlatokat.

Az Akadémia képzései a teljesség igényére törekszenek, tehát a jóga ászanák és a légzőgyakorlatok mellett, a jógikus életmódot és a jógafilozófiát is tanítják. Elsődleges szempont a hitelesség, így a tananyaga a vaisnava jógahagyományokból, a Védikus szentírásokból és a jóga-szútrákból és szamhítákból táplálkozik, a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer tanításait követve.

Ugyanakkor a tudásátadás folyamatában a modern tudományágak (mint például: a pszichológia, a gyógytorna, az anatómia-élettan) is megjelennek, biztosítva azt, hogy az ősi jógikus módszerek a mai kor emberének is taníthatóak és befogadhatóak legyenek; ennek okaként az oktatásmódszertan ötvözi a keleti és a nyugati technikákat.

Az Akadémia tanárai – azon túl, hogy jógaoktatók – felsőfokú tanári, gyógytornászi és/vagy vaisnava jógamester diplomával rendelkeznek, és maguk is a tanítványi láncolatot követő jógagyakorlók, akik élik a jóga életmódját, valamint sok-sok évnyi tanítási tapasztalattal rendelkeznek, így szakmailag és lelkileg is példaértékűen tanítanak.

Az oktatás a szakmai szakértői bizottság szerepét betöltő Nemzetközi Jógaszövetség (Yoga Alliance International) engedélyével és az államilag akkreditált felsőoktatási intézmény, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ellenőrzése alatt történik, amely együttesen biztosítja a minőségi oktatási feltételeket és tananyagot, illetve a folyamatos szakmai felügyeletet.

A tanárok és a diákok a képzés befejezése után is kapcsolatban maradnak, támogatva egymást a jógás tanári hivatás és a lelki fejlődés érdekében. Mindezt az együttműködési-, a mentori- és a jógarendszer teszi lehetővé.

A SelfnessYOGA® Akadémia alapítója és vezető oktatója:

Tanárai:

A SelfnessYOGA® Akadémia keretén belül kétféle módon van lehetőség oktatóképzésen részt venni: 

  1. hagyományos módon, kontakt formában és
  2. online módon, távoktatás formájában.

A SelfnessYOGA Akadémiát igazoló Nemzetközi Jógaszövetség (Yoga Alliance International) által kiállított bizonyítvány: