Alapítók és alapítvány

A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer létrehozását a gyakorló jógások és a jógaoktató képzésen résztvevők igénye teremtette meg. A hatalmas tudásanyag és a jóga gyakorlatai mind adottak voltak a vaisnava tradícióban a vrindávani (gaudíja-vaisnava) és a gangótri (srí vasinava) mesterek hagyatékában, de azok gyakorlatba történő átültetése – a modern emberek számára is elfogadható és követhető módon – még hiányzott.

A Jógarendszer alapítói ez a hiányt töltötték be, amikor megalkották a metódust. A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer egyedülállósága abban rejlik, hogy a vaisnava jógahagyomány karma-, dzsnyána-, astánga-, hatha- és bhakti-jóga gyakorlatait olyan oktatásmódszertani és életvezetési rendszerbe állítja össze, amely ötvözi a több ezer éves tradíció tanításait és a nyugati életstílus igényeit, így bárki számára elsajátíthatóvá válik.

A vaisnava mesterek iránymutatásával és áldásával a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer létrehozói Gaura Krisna Dász (dr. Tóth-Soma László), Medvegy Gergely és Ranginí Dévi Dászí (Képes Andrea). Az alapítók életrajzai a névre kattintva válnak elérhetővé.

A metódus fenntartására, a jóga vaisnava szellemiségben való tanítása és terjesztése érdekében jött létre a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer Alapítvány.

Az Alapítvány egyik feladatköre a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer működtetése, vagyis a gyakorlatok és tanfolyami anyagok fejlesztése, az oktatói és az együttműködési rendszer üzemeltetése, a minőség ellenőrzése és az utógondozás biztosítása.

Az Alapítvány másik feladatköre a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer népszerűsítése, oktatása, és mindezekhez az anyagi javak begyűjtése adományok formájában.