Senior (időseknek) jógatanfolyam példa

Az alábbiakban egy példa látható, amely a 12 alkalmas kezdő online senior tanfolyam egyik alkalmát mutatja be. Ez az alkalom a teljes kurzusból lett “kiragadva”, így valóban csak betekintésre alkalmas, hisz az itt megmutatott videókat más egyéb videók előzik meg, illetve követik.

A következő videók a jóga elemeit tanítják és gyakoroltatják.

Elmélet: Stresszkezelés jógával. (Az elméleti előadások megadják a tudást a jógaéletmód és a jógagyakorlatok elsajátításához.)

Ráhangolódás: érzékek figyelése és a külvilág elengedése. (A képzésen a ráhangolódás alkalomról-alkalomra elmélyíti a résztvevőket a meditáció gyakorlásában.)

Torna, ászanák: a mozgás videókban olyan gyakorlatok kerültek összegyűjtésre, amelyek remek módon fejlesztik az izomzatot, az idegrendszert, a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket, valamint átmozgatják az ízületeket és a belső szerveket, javítva azok funkcióját. Jelen bemutatóban megtekinthetsz egy kezdő és egy közép-haladó szintő sort is.

Kezdő gyakorlatsor

Közép-haladó gyakorlatsor

Pránájáma: teljes jógalégzés ülve és négykézláb állásban. (A légzőgyakorlatos videók a fokozatosság elvét betartva vezetik a jógázókat a kezdő szintű pránájámáktól egészen a haladó szintűek felé.)

Relaxáció: a test és az elme ellazítása. (Az oktatás folyamán számtalan relaxációs technikát és szöveget ismernek meg a résztvevők.)

Plusz videók: a fenti részek képezik a tanfolyam törzsanyagát, de a felvételek kiegészülnek még rövid videókkal is. Egyrészt minden napra ajánlott gyakorlatokkal, mint például az alábbi gátizom és intimtorna.

Másrészt ajándék videókkal, mint például ez a hasi görcsoldó és emésztésjavító gyakorlatsor.

Egyéb megjegyzések:

Ahogy fentebb említésre került, a bemutató videók a tanfolyami anyagból lettek kiemelve, így ezeket más videók előzik meg, illetve követik a tanfolyam során. A gyakorló videók esetében így vannak könnyebb és nehezebb foglalkozások is.

Ha egy résztvevő csak a mozgás részt (torna, ászanák) szeretné gyakorlolni, akkor a videókból kihagyható az elmélet, a ráhangolódás és a relaxáció, így rövídítve az alkalmakat. Valamint részekre is szét lehet szedni az egyes elemeket, és nem szükségszerű egyszerre megcsinálni őket.

A kezdő kurzus egy 0. alkalommal, vagyis egy alapozó foglalkozással is kiegészül, amelyeben bemutatásra kerül hogyan kell végigmenni az online kurzuson, illetve elmondásra kerülnek a szakszavak és jógás kifejezések, ezzel is segítve az instruálás követését. Továbbá az eszközhasználatról is szó lesz.

A tanfolyam előrehaladtával, a 9. alkalomtól a mantra-meditáció is szerepet fog kapni.

A közép-haladó és a haladó tanfolyam is ugyanilyen módon épül fel, de mindegyiknek az előfeltétele az előtte lévő szint elsajátítása.

Várunk sok szeretettel az online senior tanfolyamra!

Az alábbi gombok közül válaszd ki melyik kurzust szeretnéd és elvégezheted a regisztrációt, illetve a bankkártyás fizetést. Egyéni kérésre utalással is megoldható a fizetés. Ha ezzel a lehetőséggel élni szeretnél kérlek írj ide: [email protected]