Selfnessyoga

A selfness jelentése tudatos életvitel, ami a test-lélek-szellem összhangját építi és az egyént helyezi a központba. A yoga a test egészségesen tartását, a tudat felemelését, illetve az önvaló megismerését jelenti.

A SelfnessYOGA® rendszerbe szedi a jóga elemeit, átláthatóvá, követhetővé és megvalósíthatóva teszi azokat, így a jóga egy számodra is elérhető önfejlesztő metódussá válhat, amelyben az igényeidhez igazodva tudsz tevékenykedni. E rendszer megfelelő módon és szinten tud kapcsolni a jóga gyakorlataihoz és bölcsességéhez, irányt mutat hol kezdj el gyakorolni, és mindezt hogyan csináld hosszú távon.

A SelfnessYOGA® egy komplex életvezetési rendszer, amely ötvözi a hagyományos jógaelemeket, az ájurvédikus életmódot, a természetes gyógymódokat, a védikus pszichológiát, valamint az indiai és a vaisnava kultúra szellemi hagyatékát.

A SelfnessYOGA® gyakorlatában helyet kapnak: (TESTMOZGÁS) az ászanák, a gyakorlatsorok, a pránájámák, az energetika, a relaxáció, (ÉLETMÓD) a jógapszichológia, az egészségtan, a táplálkozás, a napi rutin, a tisztálkodás, a méregtelenítés, az etikai normák, (ÖNFEJLESZTÉS) a jógafilozófia értelmezése, a meditáció, a mantra-meditáció, valamint a természettel, önmagunkkal és Istennel való összhang megteremtése.

A SelfnessYOGA® hatékonysága abban rejlik, hogy nem csak egy átmeneti mozgás trend, terápia vagy filozófia, hanem egy valóban alkalmazható életvezetési rendszer, amely átszőheti hétköznapjaid minden aspektusát, megadva a kellő erőt a pozitív és a maradandó fejlődéshez. A SelfnessYOGA® a tanfolyamokon és a programokon keresztül kézen fog és vezet téged lépésről-lépésre. Természetesen ehhez rád is szükség van, mentálisan és testileg is folyamatosan gyakorolnod kell, hogy ne egy ideiglenes változtatást hozzon a SelfnessYOGA®, hanem egy könnyen fenntartható életformává váljon, és egy boldog életet adjon. Mérd fel saját képességeidet és ennek fényében kezdd el alkalmazni azon részeket a SelfnessYOGA® rendszeréből, amelyekre szükséged van.

Első lépésként elkezdheted a jóga- és életmód tanfolyamokat, amelyek szisztematikusan kezdő, közép-haladó és haladó szinten segítik tudásod és gyakorlásod elmélyítését. A tanfolyamok elérhetőek személyesen a jógaközpontokban vagy a honlapon online módon. A tanfolyami rendszerről és a hozzá kapcsolódó gyakorlatsorokról a “Tanfolyami rendszer” menün belül olvashatsz bővebben.

Amennyiben mélyebben szeretnéd elsajátítani és te magad is oktatni a jóga különféle elemeit, akkor részt tudsz venni az oktató képzésben, amelyről az “Oktatói rendszer” ad részletes leírást.

Ha elvégezted az oktató képzést, valamint azonosulni tudsz a SelfnessYOGA® tanfolyamaival és gyakorlatsoraival, és képviselni szeretnéd a SelfnessYOGA® metódust az azt felépítő kurzusok tartásával és/vagy jógaközpont nyitásával, akkor erre is módod van az “Együttműködési rendszeren” keresztül.

Akár gyakorlóként, akár oktatóként a SelfnessYOGA® alkalmazásával megismerheted a jóga teljes egészét, így a test, a szellem és a lélek összhangjára találhatsz. Ez az összhang megteremtheti számodra a testi egészséget, a mentális nyugalmat, és a tudat tisztaságát, melynek következményeként megismerheted valódi lelki természeted. Önmagad segítségével újra kapcsolatba kerülhetsz belső éneddel, szeretteiddel, a körülötted lévő világgal és ha szeretnéd akkor Istennel is. Magabiztossá válsz, mindent a maga valójában fogsz látni és megtapasztalni. Életedre és döntéseidre felelősséget vállaló, magadra és környezetedre igényes emberré válhatsz.

Sok szeretettel várlak a foglalkozásokon vagy az oktatóképzéseken!

Medvegy Gergely – vaisnava teológus és jógamester
a SelfnessYOGA® megalkotója