Tudástár

Önbizalom-növelő relaxáció

Ez a relaxáció a csakrák esetleges blokkjait oldva, segíti az energia szabad áramlását, és a pozitív visszacsatolások által előidézi a kedvező önmegerősítést.

 

Lefekszem hanyatt fekvésbe és kényelmesen elhelyezkedem. Elcsendesítem elmémet, hagyom a külvilág folyását.

Figyelmemet a talpamra irányítom, és elképzelem, ahogy azon keresztül meleg, fehér fény áramlik a testembe.

A fény eléri a lábujjaimat, lábfejeimet, lábszáraimat és térdeimet, majd a combjaimon keresztül megtölti a medencémet.

Mikor eléri a gyökércsakrámat, az pirosas fénnyel kezd el ragyogni.
Hatására elengedem a jövőtől való félelmeimet és a múltbéli ragaszkodásaimat. Rábízom magam a sorsra.

Figyelmemmel tovább vezetem a talpamon beáramló energiát a medencémbe és nemi szerveimbe, ahol narancssárgán felizzik a nemicsakrám.
Elengedem a kreativitásomnak gátat szabó blokkokat, és megérzem végtelen teremtő erőmet. Lényem megtelik életörömmel.

Tovább haladok gyomrom irányába, a melegség ellazítja hasüregemben fekvő emésztőszerveimet: beleimet, hasnyálmirigyemet, májamat és lépemet.
Köldökcsakrám citromsárgán ragyog fel, miközben elengedem a mindennapi életemben keletkezett stresszt, energikusnak és könnyednek érzem magam. Tudatosítom, hogy a világon mindenre képes vagyok.

A talpamon keresztül beáramló fény lassan betölti mellkasomat, eléri tüdőmet és szívemet, szétárad a karjaimban egészen az ujjaim végéig.
Zöldes fényével felragyog a szívcsakrám. Ahogy belenézek a szívembe, meglátom az önvalót és a Felsőlelket. E két végtelen lény kapcsolatát megértve feltétel nélküli szeretet hatja át egész lényemet.

A melegség ellazítja nyakamat, torkomat, pajzsmirigyemet és nyelvemet, miközben torokcsakrám is felragyog gyönyörű kék színével.
Egy lélegzettel kifújok minden ki nem mondott szót és megbocsátok magamnak azokért, amelyekkel esetleg megbántottam másokat.

Az egész arcom ellazul, kisimulnak a ráncaim. Szemeim között, a homlokomon lila színben ragyog fel a homlokcsakrám.
Megtalálom az egyensúlyt a realitás és a fantázia világa között, miközben nemcsak teret engedek intuícióimnak, de elkezdek bízni is bennük.

Szép lassan a beáramló energia átjárja egész testemet, ellazítja minden porcikámat, eléri a fejtetőmet, ahol színesen felragyog a koronacsakrám.
Tisztában vagyok önmagammal, azzal, hogy miért jöttem és hová tartok. Megnyugtat a tudat, hogy megtaláltam az utat, melyen haladva elérhetem a Legfelsőbbet.

Kívülről szemlélem a szivárvány színeiben pompázó energiaközpontokat, melyek beragyogják egész testemet. Teljesen ellazultam, és tökéletesen boldognak és energikusnak érzem magam.

Ebben a hangulatban egy kicsit elidőzőm.

Szépen lassan tudatosítom magamban, hogy a relaxáció véget ért, újra érzem a talajt a testem alatt, a ruhadarabokat a bőrömön, hallom a zajokat. Tudatossá válok önmagamról és a környezetemről. Átmozgatom lábaimat és kezeimet, majd lassan felülök.

(Szöveget írta: Koncz Rebeka)

Ajánló

Menü

Kapcsolat