Tudástár

Lelki relaxáció

A következő leírás segítségével gondolatban elhagyjuk a Föld bolygót, és a lelki világ egére, Vrindávanba utazunk, ahol találkozunk Krisnával (Istennel), aki örök társunk és jó barátunk. Megosztjuk Vele mindazt, amit már rég el szerettünk volna mondani neki.

 

Helyezkedj el kényelmesen savászanába.

Mielőtt lecsuknád a szemed, nézz felfelé a szemöldököd felé, körülbelül 10 másodpercig. Aztán hunyd le a szemed.

Kezd el figyelni a körülötted lévő hangokat úgy, hogy nem fűzöl hozzá semmilyen gondolatot. Majd engedd el a körülötted lévő hangokat.

Figyelmedet irányítsd a légzésedre. A következő 3 mélyebb légzéssel, mélyítsd el a befelé figyelésedet. Nyugalom árasztja el szívedet, amely nyugalom langyos hullámként szétárad az egész testedben. Tökéletesen laza vagy. Pihensz.

Képzeld el, hogy felemelkedsz, és látod magad kívülről... majd egyre feljebb és feljebb emelkedsz... már látod az épületet felülről... egyre feljebb és feljebb mész...  mígnem már látod a Föld bolygót kívülről. Látod ahogy egyre távolodsz, és a Föld egyre kisebbnek látszik. Látod az egész bolygórendszert... és még mindig csak emelkedsz.

Majd azt veszed észre, hogy megváltoznak a fényviszonyok, minden olyan fényes lesz, de ez a fény más, mint a nap fénye. Ez a fény elégedettséget és szeretetet is hordoz magában.

Egyszer csak egy bolygón találod magad.  Ahogy lenézel a lábaidhoz, észreveszed, hogy világos színű, poros úton állsz. Ahogy jobbra és balra tekintesz, látod, hogy az utat nagy zöld rét szegélyezi, az út szélén pedig gyönyörű virágok tündökölnek, szebbnél szebb színekben.

Elindulsz ezen az úton, és ahogy mész, a távolban teheneket pillantasz meg, ahogy békésen legelésznek. Az út szélén, a tehenek mellett, megpillantasz egy sötétkék színű, fiatal fiút. Ránézel a messziből, ő is rád néz; és látod, hogy elkezd futni feléd, te is elkezdesz futni, mert tudod, hogy ki Ő. Ő Krisna!

Annyira szeret és örül neked, hogy szemét sűrű könnyzápor önti el, annyira sűrű, hogy már nem is lát téged a sok könnytől. Hirtelen megáll, mert azt gondolja, talán tévedett, és nem is jössz felé.

Szaladj oda hozzá, öleld meg, és mondd el neki, hogy itt vagy, és te is szereted őt. Ígérd meg neki, hogy soha többé nem feledkezel meg róla. Ha szeretnél még mondani neki valamit, akkor most tedd meg...

Lassan köszönj el tőle, de ne feledd mindazt, amit hallottál és tapasztaltál.

Indulj el visszafelé! Érzed, hogy süllyedsz... már látod a mi bolygórendszerünket, majd egyre közeledsz a Föld bolygóhoz, egyre nagyobbnak néz ki... majd belekerülsz a Föld légterébe... már látod az épületet kívülről, amiben vagy... aztán látod magad, ahogy itt fekszel.

Megérkezel fizikai testedbe. A következő 3 mély légzéssel tudatosítsd magadban, hogy a relaxáció véget ért. Mozgasd meg lábaid, kezeidet... majd nyújtózz egy jó nagyot... gördülj a jobb oldaladra, és pihenj itt egy kicsit. Majd ülj fel egy kényelmes keresztezett lábú ülésbe.

(Szöveget írta: Kaltenecker Tímea)

Ajánló

Menü

Kapcsolat