Tudástár

Fény relaxáció

Jelen folyamat során a fény és a melegség nem más, mint a prána. Szisztematikus módon, a csakrák területén végigvezetve az energiát, aktiváljuk a szervezetben az energia áramlást. Önmagában is végezhető, illetve felvezetője lehet egy hosszabb csakrameditációnak.

 

Elhelyezkedem savászanába, elengedem a külvilágot, figyelmemet önmagamra irányítom és végigvezetem a következő vizualizációt:

A fejem felett szép lassan egy ragyogó, fehér színű fénygömb jelenik meg. Egyre kifejezettebben és erősebben ragyog. Fejemet fokozatosan elárasztja, belülről pedig áthatja ez a fény. A koponyatetőmön áthatolva gyógyító energiával tölti fel az idegrendszeremet.

Érzem, ahogy ez az éltető energia először közvetlenül a koponyatetőm alatt koncentrálódik. Majd a homlokom tájékán lefelé húzódva megáll a két szemöldököm között. A szemöldökeim között érzem a melegséget, s belülről látom ragyogó sugárzását.

Egyre mélyebben áthatja  koponyacsontjaimat, arcizmaimat, álkapcsomat és a tarkómat. A nyakamon és a torkomon továbbhaladva ezeket az izmokat is ellazítja és feltölti. A torkom két kulcscsont közötti területén egyre erősödő melegséget tapasztalok.

Ez a jótékony fény és energia eléri a vállaimat és a karjaimat is, gyógyítva annak szöveteit és sejtjeit. A vállaimtól a hátizmaim felé haladva e sugárzó energia eléri a gerincoszlopomat. Szétáradva a mellkasomban, feltölti és regenerálja a tüdőmet gyógyító ragyogásával.

Szívemet elárasztva, tiszta érzelmekkel tölt fel, melyek közül a legragyogóbb a szeretet. Érzem, ahogy szívem területén koncentrálódik e ragyogó energia. Ritmusos lüktetésével szívem szétárasztja e gyógyító fényt a testem minden sejtébe, amelytől végtelen békét és nyugalmat tapasztalok.

A fény eléri testem hasi területét. A köldököm körül és a közvetlenül felette lévő területen koncentrálódik, most itt érzem a melegséget, az energia és a fény koncentrálódását. Minden belső szervemet áthatja és gyógyítja e területen.

Majd tovább kúszik lefelé medencém alsó, nemi szervem körüli területére. Itt koncentrálódva melegséggel és gyógyító energiával hatja át medencém alhasi területét.

E soha nem halványuló fény egyre lejjebb áramlik, elérve gerincoszlopom alsó végét. Itt koncentrálódva lesugárzik a lábaimba, lábfejeimbe és lábujjaimba.

Ez a fény nem más, mint a mindent átható életerő, amely testem minden szövetét áthatja, s visszaállítja annak eredeti, teljesen egészséges állapotát.

Érzem, hogy tökéletesen feltöltődtem energiával és teljesen kipihent vagyok. Elidőzöm még egy kicsit ebben az állapotban.

A következő két-három légzésem kicsit elmélyítem, tudatosítom magamban, hogy a relaxáció véget ért. Majd lassan átmozgatom az ízületeimet, nyújtózkodom egy nagyon és lassan felülök.

(Szöveget írta: Dr. Tóth-Soma László / Gaura Krisna Dásza)

Ajánló

Menü

Kapcsolat