Tudástár

Energia relaxáció

Az alábbi folyamat során a kozmikus energiát, a pránát vezetjük végig önmagunkon. Ez az éltető energia átjárja és feltölti egész lényünket, amelytől kiegyensúlyozottan és ritmikusan fog működni testünk és tudatunk.

 

Elhelyezkedem savászanában.

Belégzésre: nyugalom és békesség érkezik.
Kilégzésre: távoznak belőlem a feszültségek fizikai, érzelmi és gondolati szinten egyaránt.
Belégzésre: érzem, ahogy átjár az életlevegő tiszta, jóleső érzése.
Kilégzésre: szétterítem magamban ezt a könnyedséget.
Belégzésre: életerőt lélegzek be.
Kilégzésre: elengedek magamból minden kötődést és ragaszkodást.
Belégzésre: érzem, könnyebbé és oldottabbá váltam nélkülük.
Kilégzésre: elengedek minden félelmet, aggodalmat, minden indokolatlan képzelgést és illúziót.
Belégzésre: érzem a kötetlenség és a szabadság finom tisztaságát.

Érzékeimet befelé fordítom, a külvilág zajai egyre távolabbról hallatszanak, és már nem zavarnak meg a neszek sem. Belső utamon járok és hallgatom a belső csendet.

Figyelmemet a lábujjaimhoz irányítom. Megérzem a lazító, tisztító kozmikus energia jelenlétét. Majd lassan indítom felfelé, érzem, ahogy elárasztja lábfejemet, átjárja bokacsontomat, ragyogó fénye tisztítja lábszáramat, bepólyálja térdemet, lazítja combomat, farizmomat. Mindkét lábam teljesen ellazult.

Most a kézujjaimhoz irányítom a figyelmet. Lassan, ujjpercről ujjpercre engedem felfelé áramolni ezt a fényességet. Érzem, ahogy birtokba vette kézfejemet, ahogy körbefonja csuklócsontomat, ahogy tündöklő fénye tisztítja alkaromat, majd át- és átszövi könyökömet, lazítja felkaromat, vállamat. Mindkét karom teljesen ellazult.

Figyelmemet most a medencémhez irányítom. Ellazítom a medencefenék összes izmát, ellazítom húgyhólyagomat és beleim simaizmait.  Érzem, ahogy ez a kozmikus tiszta energia lassú, méltóságteljes hullámokban kitölti törzsem köldök alatti részét, majd engedem, áramoljon tovább, érzem, ahogy elárasztja hasüregemet. Tiszta fénye átjárja veséimet, májamat, gyomromat, lépemet. Nyomában a békesség és a nyugalom árad. Majd érzem, ahogy szívem lazul el, ellazulnak tüdőlebenyeim és pajzsmirigyem a nyakam tövében. Belső szerveim ritmikusan és kiegyensúlyozottan működnek.

Most a gerincoszlopomhoz vezetem figyelmemet. Érzem, ahogy megérint, és minden oldalról körbevesz ez a kozmikus tisztaság, és csigolyáról csigolyára, porckorongról porckorongra vezetem felfelé ezt a fényességet. Érzem, hogy erőt, rugalmasságot, tisztaságot kapok, és egész gerincoszlopom ragyogóvá válik. Közben ellazultak hosszanti hátizmaim, lapockáim, törzsem teljes háti szakasza ellazultan pihen.

Ellazítom nyakizmaimat, állkapcsom izmait. Ez a fényesség, mint egy könnyű lepel takarja be arcomat, alatta kisimulnak ráncaim. A számban ellazul a nyelvem. Ellazulnak fülem és orrom. Ez a finom energia; aranyló, tiszta áramlással kitölti szemgödrömet, ellazítja szemmozgató izmaimat, szemgolyómat, szempilláim könnyedén, puhán záródnak.

Majd végig simítja halántékomat, eltünteti homlokom ráncait és ellazítja hajas fejbőrömet egészen a tarkómig.

Két agyféltekémet, mint két szivacsot képzelem most el; a kezeim közé fogom őket és kiszorítok belőlük minden feszültséget, minden engem terhelő gondolatot, majd eleresztve, engedem, hogy magukba szippantsák az univerzum ragyogó energiáit és megpihenjenek újra.

Egész fizikai testem, sejtjeim milliárdjai megpihentek és feltöltődtek.

Lassan újra érzem az idő és a tér korlátait. Érzem a gravitáció erejét, ahogy újra felrajzolja testem körvonalait. Érzem végtagjaim jelenlétét, rugalmasságát. Elmélyítem lélegzetemet és visszatérek fizikai testembe. Megmozgatom kézujjaimat, lábujjaimat és felülök.

(Szöveget írta: Varró Zoltán)

Ajánló

Menü

Kapcsolat