Tanfolyamok

Pránájáma és csakra-harmonizáló tanfolyam

Időpontja: A képzés 2019. június 19-től indul. 8 alkalmas és minden héten szerdán lesz az oktatás 17:00-19:00-ig.

A képzés tartalma és célja, hogy feltérképezzük lényünk finomabb felépítését, vagyis az energetikai testet, a csakrák mechanizmusát, a tudat működését és a különféle légzőgyakorlatok, csakra-mediációs technikák,  speciális ászanák, ásványok és aromaterápia segítségével megtanuljuk kedvező módon befolyásolni a szervezet energetikáját.

Amennyiben testünk energetikai háztartása nem működik megfelelően, akkor az kihat a szervezet működésére és a tudat állapotára, diszharmónia jön létre. A tanfolyam célja, hogy a fent felsorolt jógaelemeket felhasználva az energiaáramlások befolyásolásával visszaállítsuk a harmóniát testi és mentális szinten egyaránt.

A foglalkozás tematikája:

Elmélet: a szervezetet felépítő egységek, mi a prána, a pránájáma szabályai, a 3 fő nádi, a csakrák jellemzői és működésük, a bandhák szerepe, a relaxáció és a meditáció, az elme állapotai, a tudat dinamikája, a kötőerők működése, a megfelelő életmód, a kundalíni jóga, a tudat felemelése.

Gyakorlat:

– pránájámák: alaplégzések, teljes jógalégzés, nádí-sódhana, kapála-bhátí, bhasztriká, sítalí, szítkárí, bhramarí, anulóma-vilóma-pránájáma
– csakrák: csakra-tapasztalás, csakra-légzés, csakra-meditáció, csakra-harmonizálás
– bandhák: múla, uddíjána, dzsálandhara, mahá-bandha
– ászanák: speciális ászana blokkok, illetve sorok az csakrák harmonizálására.

A tanfolyam felépítése: az oktatás 8 alkalmas, hetente egyszer van és alkalmanként 2 órás. A 120 percben az elméletek és gyakorlatok 20-30 perces blokkokban váltják egymást.

Oktató: Medvegy Gergely – vaisnava teológus és jógamester, a BHF vezető jógaoktatója

Egyéb információ: A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges.

Ára: 21.000 Ft

Helyszíne: Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

Cím: 1039 Budapest, Attila utca 8.

Jelentkezés:

Jelentkezési lehetőség hamarosan!

Ajánló

Menü

Kapcsolat