Online jógaórák

Szúrjanamaszkár gyakorlatsorok leírás

A napüdvözlet gyakorlatsor tizenkét testtartást foglal magában, melyeket egymás után veszünk fel dinamikusan, légzésszinkronnal. A mozgásfolyamat minden egyes ászanájához társul egy-egy légzés és egy-egy mantra, melyek segítségével megtapasztalhatod a légzés, a mozgás és a tudatosság teljességét.

A szúrjanamaszkár nem egyszerűen csak fizikai torna, hanem módszer is, amely egyesíti a jóga fontosabb elemeit. Az ászanák (testtartások) áldásos hatásainak köszönhetően megerősíti a tested, a pránájáma (légzésszabályzás) által feltölt energiával, a meditációval pedig kiegyensúlyozza az elméd.

A legnagyszerűbb a napüdvözletben, hogy könnyen végezhető, hiszen mindössze tizenkét lépésben kilenc ászanát, tizenkét légzést és mantrát kell végezned. A fokozatosság elvének betartása mellett nem megterhelő. A gyakorlást kezdheted néhány körrel, majd a fejlődés ütemét követve emelheted a körök számát.

A fokozatosság elvét megtámogatja az is, ha először inkább csak az ászanák helyes kivitelezésére figyelsz, majd azokat próbálod áramlásba hozni és összefűzni. Utána gyakorlásod középpontjába kerülhet a légzés, végül pedig a mantrák.

A szúrjanamaszkár videói a fent leírtakat figyelembe véve 25, 50-60, 90 és 120 perces verziókban is elérhetőek, illetve az alábbi csoportok szerint szűrheted (végezheted):

  1. Részletes vezényléssel, több légzésig kitartva, hogy az ászanák precízek legyenek.
  2. A legfőbb dolgokat vezényelve, hogy összefűzött legyen a mozgás.
  3. Az ászanákat magyarul vezényelve, hogy áramló legyen a sor.
  4. Az ászanák szanszkritül vezényelve, hogy tradicionális legyen.
  5. Csak a légzést vezényelve, hogy a pránájáma legyen a fókuszban.
  6. A mantrákat vezényelve, hogy a lelki hangulat és hatás is meglegyen.
  7. A mantrák indiai stílusban vezényelve, hogy autentikus legyen.

A napüdvözletet rendszeresen gyakorolva fenntarthatod a szervezetben az optimális energiaáramlást, kiegyensúlyozhatod az ideg- és a hormonrendszert, edzheted a tested, javíthatod a vérkeringésed és nyugodttá teheted az elméd, vagyis fiatalon és egészségesen tarthatod magad.

A gyakorló videók használatának nem előfeltétele a tanfolyam elvégzése, de kifejezetten ajánlott, mert ott részletesen tanításra kerül minden. A napüdvözlet tanfolyamról ITT olvashatsz.

A gyakorlatsorok a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer napüdvözletét tartalmazzák.

Ajánló

Menü

Kapcsolat