Jógaoktató képzés

Otthoni gyakorlás

Online felület

Miután sikeresen beléptél a SelfnessYOGA® Akadémia oktatási rendszerébe, akkor a honlapon keresztül elérheted az online anyagokat. A három blokk három tanegységre (kezdő, közép-haladó, haladó) osztja a felületet. A tanegységeken belül mappák szerint találod meg az egyes alkalmakat illetve a plusz tantárgyakat. A alkalmakon belül pedig az oktató videókat, azok alatt pedig a hozzájuk tartozó jegyzetet, vázlatot vagy PPT prezentációt.

Fontos, hogy majd abban a sorban nézd meg a videókat és gyakorold végig a gyakorlatokat, ahogyan azok sorba vannak téve, mert így fogod tudni megfelelő módon egymásra építeni a különböző jógaelemeket. A plusz tantárgyakat pedig mindezek mellett, párhuzamosan dolgozd fel. Az elméletek és a gyakorlatok elsajátítása során légy minden esetben türelmes, elhivatott, kitartó és őszinte magaddal.

Ne feledd, hogy a videókat nem csak számítógépen, hanem okos telefonon, tableten és új típusú televízión keresztül is nézheted. A videók minőségét befolyásolhatja a számítógéped, az internetes előfizetésed és a internet sávszélesség minősége is. Ezekre neked kell majd figyelned! Illetve a videón lévő beállításon keresztül a képfelbontás minőségén is módosíthatsz.

Szádhana (gyakorló) napló vezetése

A folyamatos gyakorlásodat és tanulásodat az online szádhana naplódban kell majd vezetned, amely nagyon jó visszajelzést ad számodra (és a téged figyelemmel kisérő tanárnak) mivel-hogyan haladsz. Illetve lejegyezheted a testi, a mentális és a lelki tapasztalataidat is, amelyek megmutatják belső átváltozásodat is.

Házi feladatok

Az oktatásmódszertani előadások gyakorlatba történő átültetésében lesznek nagy hasznodra a beadandó feladatok. Minden alkalomhoz vagy blokkhoz más-más feladatok lesznek társítva.

Például: ráhangolódás, relaxáció és meditáció felmondása egy diktafonra és a hangfelvétel elküldése. Ászanák tanítása, légzőgyakorlatok instruálása, előadások tartása és jógaórák levezénylése videóra felvéve, és a felvétel elküldése. Gyakorlatsorok összeállítása és lejegyzése, esszék írása, illetve továbbítása a téged vezető tanárnak.

A tanár minden esetben visszajelez és kiértékel téged. Így vezet a gyakorlásban és fejleszti a tanári készséged. Ezekben az esetekben van lehetőség konzultálni a tanárral. A szóban forgó tanár nem minden esetben Medvegy Gergely. A képzésben résztvevő hallgatók vezetése több tapasztalt jógaoktató bevonásával történik.

Személyes gyakorlásra a jógatáborok és az opcionálisan választható workshopok keretén belül van lehetőség.

Hospitálások – külsős gyakorlások

Blokkonként öt különféle típusú jógaórán kell részt venni, melynek célja a szakmai látásmód tágítása, a szakszókincs bővítése, a kontakt gyakorlás, az oktatói felügyelet és hibajavítás, az erőnlét és a lazaság fejlesztése és a tudatosság elmélyítése.

A hospitálási gyakorlásról szintén naplót kell majd kitölteni.

A szádhana napló vezetése, az adott blokkhoz tartozó tananyag megtanulása, a gyakorló videók többszöri végig gyakorlása, a beadandó házi feladatok leadása és a kötelező hospitálások mind előfeltétele a táborban és a vizsgán való részvételnek.

Jelszóvédelem

Az online felülethez tartozó jelszó felhasználása többszörösen védett, mindenféle beépített biztonsági protokoll védi. Pl. egyidőben csak meghatározott számú gépről használható, bizonyos számú géphasználat engedélyezett, egyidőben csak egy térségben használható, felismeri a rendszeresen használt gépek IP címét, stb. Amennyiben valaki nem rendeltetésszerűen használja, akkor a rendszer törli a jelszavát, és újat nem áll módunkban adni, így képzése megszakad. Továbbá, ha valakiről kiderül, hogy a jelszavát mással is megosztotta, akkor az az oktatóképzésből való kitiltást és büntetőjogi eljárást von maga után.

A jógaoktató képzésről további részletek

Ajánló

Menü

Kapcsolat