Jógaoktató képzés

Jövőkép

Az alábbi folyamatokat és rendszereket azért hívtuk életre, hogy közösen tudjunk hosszútávon szakmailag, emberileg, lelkileg együttműködni és fejlődni. Számomra és a Jógarendszer többi oktatója számára is nagyon fontos, hogy egymást segítve haladjunk a jóga útján és mindeközben minél több emberhez juttassuk el a jóga életmódját, valóban minőségi módon.

A felsorolt dolgok egyikében sem kötelező részt venni, a végzett jógaoktatók számára önként és szabadon választhatóak a lehetőségek.

Utógondozás

 • A tervek szerint – az igényeknek megfelelően – folyamatosan ellátom majd szakmai tanácsokkal a SelfnessYOGA® Akadémia végzett jógaoktatóit. Ezt videók, jegyzetek, hangfelvételek, workshopok, együtt ötletelések, találkozók, közös jógázások, kifejezetten az Akadémia oktatóinak tartott jógatáborok keretén belül biztosítom.
 • Hiszen az igazi kérdések és szakmai kihívások akkor fognak jelentkezni, amikor az oktatók önmaguk is praktizáló tanárokká válnak.
 • Nem csak a saját tapasztalataimat szeretném megosztani, hanem mindenkiét, ezért különféle fórumokon (Pl.: Facebook csoport, közös levelezőlista, Akadémiai Klub) lehetőséget teremtek az egymás közötti tapasztalat- és eszmecserére.

Mentori rendszer

 • Jógaoktatóként nem csak tanárok vagyunk, hanem gyakorló jógások is, akik élik a jóga életmódját, és szükségünk van emberi és lelki támogatásra is. A mentori rendszer célja, hogy a régebb óta jógázó és lelki életet gyakorló tagok segítség az újabban csatlakozókat az egyéni (jógával kapcsolatos) problémáik kezelésében és a személyiségük fejlődésében.
 • A segítségnyújtás önkéntes, illetve baráti alapú.
 • A mentori szerep betöltésére önként vagy a kollégák ajánlásával lehet jelentkezni, de a szükséges felmérés után, a szerep betöltését jómagam hagyom jóvá. Mentorált bárki lehet és szimpátia alapján önmaga választhatja meg a mentorát. A mentor szintén mérlegelés után döntheti el, hogy elvállalja-e vagy sem a jelentkezőt. Ha kölcsönös a szimpátia, akkor elindulhat a közös tanácsadói kapcsolat a mentor és a mentorált között.

Minőségbiztosítás

 • A Yoga Alliance International diploma birtokában a jógaoktató korlátozás nélkül, saját stílusában oktathatja a jógát.
 • Ha viszont a jógaoktató a Vrindávana-Gangórti Jógarendszer színeiben szeretne praktizálni és az Akadémia tagja szeretne maradni, akkor számára négyévente kötelező újravizsgát tenni aVrindávana-Gangórti Jóga gyakorlatsorok bemutatásával, vezénylésével és a tanfolyamokhoz tartozó elméletek előadásával. Amennyiben az újravizsga sikeres, csak akkor folytathatja tanítói tevékenységét a Vrindávana-Gangórti Jógarendszer képviselőjeként. Ellenben a Jógarendszertől függetlenül oktathat.
 • A négyévente ismétlődő újravizsgák célja a hosszútávú minőség fenntartása.

Együttműködési rendszer

 • A rendszer célja, hogy kiterjessze az online tanfolyamokat és a Vrindávana-Gangórti Jógarendszert képviselő jógaoktatókon keresztül minél több emberhez eljuthasson a jóga személyes, kontakt formában is.
 • Kétféle módon lehet kapcsolódni ezen együttműködéshez: 1.) Vrindávana-Gangórti Jógarendszer foglalkozások tartásával és/vagy 2.) Vrindávana-Gangórti Központ nyitásával.
 • Az együttműködésről részletesebb leírást a hozzá tartozó menüben találsz: “Együttműködési rendszer

További oktatóképzések

 • Az 500 órás alapképzésre épülnek rá a speciális területekre szakosodott oktatóképzések, amelyek 100 vagy 200 órás terjedelműek.
 • A következő oktatóképzések várhatóak a jövőben: gerincterápiás, vinyásza, senior, yin, női, kismama, baba-mama, ájurvédikus, terápiás, gyerek és suli jóga.
 • A tanári kurzusok kidolgozása folyamatosan történnek és az oktatók számára a jövőben lesznek elérhetőek.

Amennyiben megtetszett számodra az online oktatóképzés workshopokkal és táborokkal kiegészítve, és inspiráló számodra a jövőkép is, akkor sok szeretettel várlak a képzésben és egyben a Vrindávana-Gangórti Jógarendszer csapatában.

Szeretettel:
Medvegy Gergely – vaisnava teológus és jógamester
a SelfnessYOGA® megalkotója és a Vrindávana-Gangórti Jógarendszer egyik alapítója és az Alapítvány elnöke

Ajánló

Menü

Kapcsolat